nutlogo
Phone:+11 11 11 11

Artikelen

Filisofie Vrije wil
Naam van de lessen:

FILOSOFIE VRIJE WIL 6 x

Nummer van de cursus: 630
Docent: mw Barbara Moerman MA
Data van de lessen: do. 19/1 - 2/2, 16/2 - 23/2, 9/3
Tijd: 13:00 –15:00 uur
Plaats: Ontmoetingscentrum De Tuyter
Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen aan den IJssel
Zaal: 8
Kosten:ledenLeden € 90,00 (vindt doorgang bij min. 8 personen)
niet leden €. 94,00

Omschrijving van de lessen

filosofie

Wat is vrije wil? Doen we iets omdat we dat zelf belangrijk vinden of zijn we slechts een speelbal van onze genen, onze opvoeding en de media? Worden onze handelingen aangestuurd door bewuste gedachten of zijn onze keuzes al in onze hersenen tot stand gekomen voordat we ons daar bewust van waren? Had bijvoorbeeld een misdadiger er ook voor kunnen kiezen om geen misdadiger te worden? En zo niet, kan hij dan nog wel verantwoordelijk zijn voor zijn daden?
Het hedendaagse filosofische debat over vrije wil is spannend en veelzijdig en heeft zijn wortels al in de oudheid. In zes lessen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: Vrije wil als voorwaarde voor verantwoordelijkheid, vrije wil als zelfverwerkelijking en vrije wil als bewuste aansturing.

Over Barbara Moerman

Barbara Moerman is filosoof met als specialisatie de filosofie van de tuinkunst. Jarenlang heeft ze biologie en filosofie gedoceerd onder andere in de eindexamenklassen van havo en vwo. Tegenwoordig organiseert ze particuliere cursussen filosofie en geeft ze lezingen over de filosofie van de tuinkunst. Ook begeleidt ze binnen- en buitenlandse tuinreizen.

Er zijn twee mogelijkheden om in te schrijven:
1. Via het inschrijfformulier
2. In het kantoor tijdens de openingsuren